Kansallisteatteri tukemaan uutta lastensairaalaa

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistyksen helmikuussa aloittaman varainhankinnan tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakennuttamiseksi.  Lahjoituksien avulla Helsinkiin nousee uusi, lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö.  Kansallisteatteri osallistuu talkootyöhön lahjoittamalla marraskuun 6. päivän Kirsikkapuisto-näytännön lipputulot rakennushankkeelle. Samalla Kansallisteatteri haastaa kaikki muutkin teatterit tekemään samoin.

”Kansallisteatteri on maamme vanhimpana suomenkielisenä ammattiteatterina alansa tunnetuimpia toimijoita. Me kansallisteatterilaiset tiedämme, kuinka suuri merkitys teatteritaiteella on ajatusten, tunteiden ja kokemusten välittäjänä niin lapsille kuin aikuisillekin. Tiedämme myös, että meidän aikuisten tehtävä on pitää lasten puolta, olipa kyse sitten kulttuurista, koulutuksesta tai sairaanhoidosta. Tunnemme suurta iloa ja ylpeyttä saadessamme osallistua uuden lastensairaalan talkootöihin ”, pääjohtaja

Mika Myllyaho kommentoi ja haastaa samalla kaikki suomalaiset teatterit tukemaan tärkeää hanketta.

”Toivon, että mahdollisimman moni teatteri lähtee mukaan talkoisiin! Kannustamme kaikkia lahjoittamaan yhden näytännön lipputulot tälle hankkeelle”, Myllyaho kannustaa.

Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n ja säätiön puheenjohtaja Anne Berner on erittäin iloinen Suomen Kansallisteatterin kanssa alkavasta yhteistyöstä: ” On erityisen hienoa saada Kansallisteatteri mukaan talkoisiin. Uusi lastensairaala tarvitsee laajoja joukkoja tuekseen ja olemme hyvin iloisia, että Kansallisteatterimme esimerkillään haastaa mukaan teatteriväen ja teatteritaiteen ystävät koko Suomessa! Kyseessä on kansallinen hanke kaikkien maamme lasten hyväksi.”  ”

Sairaalan suunnittelutyö on täydessä vauhdissa ja rakentamaan päästään 2014-2015 vuoden vaihteessa. Vakaa tavoite on, että uusi sairaala on  valmiina itsenäisyyspäivänä 2017, jolloin juhlimme 100 -vuotiasta itsenäistä Suomea”, Anne Berner kuvaa tämän hetkistä tilannetta. ”Lahjoituksia tarvitaan käyttöön jo tällä hetkellä. Olisi upeaa, että uusi lastensairaala saisi tuekseen miljoona suomalaista lahjoittajaa !”