OP-Pohjola tukee uuden lastensairaalan rakentamista yli miljoonalla eurolla

OP-Pohjola-ryhmä on tehnyt kumppanuussopimuksen Uuden Lastensairaalan tukiyhdistyksen kanssa. Kumppanuussopimuksen myötä OP-Pohjola lahjoittaa miljoona euroa uuden lastensairaalan rakentamiseen. Tukisummaa kasvatetaan eri toimenpitein yhdessä henkilöstön, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien sekä tukiyhdistyksen kanssa vuoteen 2017 mennessä.

- Olemme iloisia voidessamme olla mukana näin ainutlaatuisissa talkoissa. Kyseessä on merkittävä valtakunnallinen hanke, joka tukee hienolla tavalla OP-Pohjolan perustehtävää ja arvoja. Olemme olleet mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa ja tukemassa hyvinvointia ja turvallisuutta jo yli 110 vuoden ajan, sanoo OP-Pohjolan viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

OP-Pohjola osk:n hallintoneuvoston päätöksellä OP-Pohjolasta tulee uuden lastensairaalan perustajalahjoittaja.

- Haluamme osoittaa suurta arvostusta kaikille niille, jotka arjessa tekevät mittaamattoman arvokasta työtä lasten ja nuorten parissa.

- Uusi lastensairaala tulee olemaan hieno konkreettinen osoitus yhteistyön voimasta.  Haastamme siis kaikkia osallistumaan talkoisiin. Jokaisen panos on tärkeä, sanoo Geber-Teir.

OP-Pohjola on sitoutunut olemaan mukana koko lastensairaalan rakennushankkeen ajan.

- Suoran rahallisen panostuksen lisäksi tulemme eri tavoin aktivoimaan ja kannustamaan asiakkaitamme, henkilöstöämme sekä muita sidosryhmiämme osallistumaan uuden lastensairaalan rakentamiseen.

Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n puheenjohtaja Anne Berner on erittäin iloinen OP-Pohjolan kanssa alkavasta yhteistyöstä.

- Vanhan Lastenklinikan tilat eivät enää palvele tarkoitustaan. Tarvitsemme uuden lastensairaalan nyt. Tähän tarvitaan yhteistyötä sekä yhteen tulemista yksityisen ja julkisen sektorin välillä. OP-Pohjola antaa hienon esimerkin koko elinkeinoelämälle. Vaikka ajat ovat tiukat, voimme silti olla mukana auttamassa ja rakentamassa tulevaisuutta.

- Tavoitteenamme on vuonna 2017 kertoa, että uusi lastensairaala on rakennettu miljoonan ihmisen tuella ja tahdolla. OP-Pohjolan tuki sekä haaste talkoisiin että antaa laajoille joukoille mahdollisuuden kuulla hankkeesta ja osallistua siihen.

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistyksen varainhankinnan tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa. Näiden lahjoituksien avulla Helsinkiin rakennetaan uusi valtakunnallinen lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö. Tavoitteena on, että puolet 30 miljoonasta kerätään yritys ja yhteisölahjoituksilla.

Sairaalan suunnittelutyö on täydessä vauhdissa ja rakentamaan päästään 2014-2015 vuoden vaihteessa. Tavoitteena on, että uusi sairaala on valmiina itsenäisyyspäivänä 2017, jolloin juhlimme 100-vuotiasta itsenäistä Suomea.