Kuvia Lastenklinikan nykytilasta

Tutustu Lastenklinikan nykytilaan 12.12.2012 otettujen kuvien kautta:

Osasto K10:llä on rikkoontuneen viemäriputken kuivatus meneillään. Putkirikot ja niiden korjaustyöt ovat osa Lastenklinikan arkea.

Remonttia on tasaiseen tahtiin meneillään eri puolilla sairaalaa. Ylimmän kerroksen kaariosa on ollut pois käytöstä yläpuolella tehtävän kattoremontin vuoksi. Remontoiminen täpötäydessä sairaalassa on hankalaa, kun väistötiloja on vaikea järjestää.

Lastenklinikan a-osan porraskäytävä henkii talon alkuperää 1940-luvulta.

Kuluneita ovia, ovenpieliä ja seiniä löytyy sieltä sun täältä.

Vastasyntyneiden teho-osasto jouduttiin siirtämään pois näistä tiloista sisäilmaongelmien vuoksi. Tilat ovat nyt tyhjillään korjausta odottamassa.

Lastenkirurgian ja urologian osastolla on potilaille kaksi WC:tä, toinen osaston käytävällä, toinen tutkimushuoneessa.

Lastensairaalassa hoidetaan potilaita vastasyntyneistä aikuisen kokoisiin nuoriin saakka. Kaiken muun välineistön lisäksi tarvitaan myös eri kokoisia sänkyjä eri kokoisille potilaille. Varastotilojen puuttuessa ylimääräisiä sänkyjä säilytetään osaston käytävällä. Tämä on paloturvallisuusriski ja käytävien ahtaus hankaloittaa niin potilaiden kuin henkilökunnakin liikkumista.

Myös potilashuoneet ovat ahtaita. Kun kaappitilaa ei ole, hyllyt ovat täynnä tavaraa. Potilaiden sängyt mahtuvat huoneisiin, mutta vanhemmille ei ole sänkyjä, vaan vanhemmat nukkuvat yöksi lattialle levitettävillä patjoilla. Joillain osastoilla ei ole mahdollisuutta vanhempien yöpymiseen lainkaan.

Lastenklinikan alakäytävällä kulkevat potilaat vanhempineen, henkilökunta ja tavaraliikenne.