Rettig Group Uuden Lastensairaalan peruslahjoittajaksi

Rettig Group lahjoittaa suunnitteella olevalle Uudelle Lastensairaalalle yhtiön valmistamia lämpöteknisiä tuotteita ainakin miljoonan euron arvosta. Yhtiö on ensimmäinen perustajalahjoittaja, joka tekee lahjoituksen yritystuotteina.

"Rettig Group on suomalainen perheyritys, joka luo arvoa sukupolville kestävän ja pitkäjänteisen kasvun kautta. Perheyhtiönä ymmärrämme, kuinka tärkeä perheen hyvinvointi on. Paitsi että tarkoituksenmukainen työympäristö on tärkeä hoitohenkilökunnalle, sairaiden lasten hoidossa myös vanhempien rooli ja läheisyys ovat toipumisen kannalta olennaisia. Olemme iloisia, että voimme olla mukana tukemassa tätä tärkeää yhteiskunnallista projektia ja sitä kautta tulevia sukupolvia", sanoo Rettig Groupin hallituksen puheenjohtaja Cyril von Rettig.

”Uusi lastensairaala koskettaa valtakunnallisesti koko Suomea, koska sen tehtävänä on palvella kaikkia Suomen lapsia. Helsingin Lastenklinikan nykyiset, 1940-luvulta peräisin olevat tilat ovat erittäin huonossa kunnossa eivätkä vastaa tämän päivän hoitotarpeita. Olemme iloisia ja kiitollisia siitä, että Rettig Group on lähtenyt mukaan näin huomattavalla panoksella. Nämä ovat yhteiset talkoot, joissa tarvitaan sekä yritysten että meidän yksityisten ihmisten kaikki mahdollinen tuki”, toteaa Anne Berner, Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n sekä Säätiö Uuden Lastensairaalan Tuen hallituksen puheenjohtaja.

Taustaa

Hankinnat

Säätiö  ei ole julkinen hankintayksikkö, vaikka uusi lastensairaala on julkinen sairaala. Hankkeen luonne mahdollistaa ripeän aikataulun rakentamiselle. Hankkeessa noudatetaan julkisen hankintalain mukaista prosessia. Tämä ei poissulje materiaali- ja tavaralahjoitusten vastaanottamista hankkeeseen, mikäli kyseessä oleva lahjoitus kattaa koko tarpeen ja vastaa sille asetettuja kriteerejä. Yritys ei voi olla sekä materiaalilahjoittaja että -myyjä hankkeelle.