Uuden lastensairaalan rakentamista vauhdittamaan perustettiin säätiö

Meilahden lastensairaala-hankkeen edistämiseksi on perustettu Uusi lastensairaala 2017 -säätiö. HUS:in valtuusto päätti torstaina 13.12. käynnistää säätiön kanssa neuvottelut rakennuttamisprojektista. Lastensairaalan rakentaminen maksaa arviolta 160 miljoonaa euroa, josta 30 miljoonaa on tarkoitus hankkia lahjoituksina yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Säätiön tavoitteena on saada myös valtio nopeasti mukaan hankkeeseen.

HUS:in selvityksen perusteella on sekä toiminnallisesti että taloudellisesti järkevintä rakentaa uusi lastensairaala yhdistämään 1940-luvulla rakennetun Lastenklinikan ja Lastenlinnan toiminnot saman katon alle. Sairaalan rakentamishanketta nopeuttamaan perustettiin kesäkuussa Uusi lastensairaala 2017 -tukiyhdistys, joka jatkaa työtä joulukuussa perustetun säätiön kanssa.

"Uusi lastensairaala 2017 -säätiö toimii läheisessä yhteistyössä tukiyhdistyksen kanssa. Käytännössä tukiyhdistys tulee huolehtimaan varainhankinnasta ja säätiö on sairaalan rakennuttaja", kertoo Uusi lastensairaala 2017 -tukiyhdistyksen puheenjohtaja ja säätiön hallituksen jäsen Anne Berner.

Säätiö on yleishyödyllinen ja sen tehtävänä on sekä tukea että edistää lastentautien lääketieteellistä tutkimusta. Säätiön peruspääomaa on lahjoittanut Svenska kulturfonden ja Stiftelsen för Brita Maria Renlunds minne.

Uusi Lastensairaala 2017 –säätiön hallituksen jäseniä ovat Anne Berner, Anne Brunila, Antti Herlin, Mirjam Kalland, Reijo Karhinen, Jussi Mertsola ja Kari Raivio. Lisäksi Anne Berner ja Kari Raivio ovat tukiyhdistyksen hallituksessa.

Lisätiedot:

Anne Berner
Uusi Lastensairaala 2017 -tukiyhdistyksen puheenjohtaja ja säätiön hallituksen jäsen
p. 0400-468180