Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen varainhankinta alkoi!

13.2.2013

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistys on aloittanut varainhankinnan uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakennuttamiseksi. Tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoituksien avulla Helsinkiin nousee uusi, lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö vuoteen 2017 mennessä.

Uuden lastensairaalan tarve on akuutti, mutta ilman yksityistä rahoitusta sen rakentaminen siirtyisi pitkälle tulevaisuuteen. Tämän vuoksi osa julkisen sairaalan rahoituksesta on päätetty kerätä historiallisella tavalla yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

- Uusi lastensairaala koskettaa valtakunnallisesti koko Suomea, koska sen tehtävänä on palvella kaikkia Suomen lapsia. Helsingin Lastenklinikan nykyiset, 1940-luvulta peräisin olevat tilat eivät vastaa enää tämän päivän tarpeita. Siksi jokainen lahjoitettu euro on nyt tärkeä!, Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n ja säätiön puheenjohtaja Anne Berner painottaa.

Hankkeen aloitteen takana on vahva vaikuttajajoukko. Säätiö Uuden Lastensairaalan Tuen valtuuskunnan puheenjohtaja toimii presidentti Martti Ahtisaari.

Ainutlaatuisen hankkeen tavoitteena maailman paras lastensairaala

Uusi lastensairaala 2017 -hanke on poikkeuksellinen – Suomessa ei koskaan aikaisemmin ole toteutettu yhteistyömallia, jossa säätiö ottaa vastuulleen perinteisesti sairaanhoitopiirille kuuluneen rakennushankkeen.

- Sairaalan suunnittelutyö on jo kovassa vauhdissa. Tavoitteenamme on rakentaa monin tavoin tarkasteltuna huippusairaala lapsille. On itsestään selvää, että sairaalan tulee mahdollistaa erinomaiset lääketieteelliset hoitotulokset. Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan lasten, heidän perheidensä ja henkilökunnan myönteinen kokemus sairaalasta on hyvin tärkeää. Turvallisuus, muunneltavuus ja tehokkuus ovat myös nykyaikaisen sairaalan tunnusmerkkejä. Kun yhdistämme nämä kaikki asiat uuteen lastensairaalaan, lopputuloksena on rakennus, jota voimme esitellä yhtenä Suomen maamerkeistä, kuvailee Hyksin Naisten- ja lastentautien tulosyksikön johtaja Jari Petäjä.

NYT KAIKKI MUKAAN TALKOISIIN!

Lahjoita täällä.

Lataa koko tiedote täältä.