Potilaiden vanhemmat tärkeässä roolissa uuden lastensairaalan suunnittelussa

Uuden lastensairaalan suunnittelu etenee kovaa vauhtia monella rintamalla. Tavoitteena on maailman paras lastensairaala ja sen aikaansaamiseksi ideoita ja näkemyksiä kartoitetaan monin eri tavoin. Tärkeä osa lastensairaalan suunnittelua on potilaiden vanhempien tarpeiden ja toiveiden selvittäminen.

Vanhempien näkemysten systemaattinen kartoitus alkoi joulukuussa verkossa järjestetyillä ryhmäkeskusteluilla. Kahdessa ryhmässä yhteensä 24 vanhempaa eri puolilta Suomea kertoi kokemuksiaan ja näkemyksiään nykyisestä toiminnasta ja uudesta sairaalasta. Keskusteluissa käsiteltiin sairaalaan tuloa, sairaalassa oloa ja vanhempien tukemista ja jaksamista.

- Vanhempien keskustelusta saimme arvokasta tietoa siitä, mikä nyt toimii ja mikä ei. Moni huonosti toimiva asia korjaantuu uusien tilojen myötä, mutta on myös asioita, jotka liittyvät palveluun ja hoitokäytäntöihin. Myös näitä haluamme aktiivisesti kehittää, kertoo lastensairaalan toiminnallisesta suunnittelusta vastaava Pekka Lahdenne.

Millainen uuden lastensairaalan pitäisi olla?

- Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa

Vanhempien näkemysten kartoitus jatkuu kyselyllä, joka on laadittu käytyjen ryhmäkeskustelujen pohjalta. Kyselyn avulla pystytään entisestään tarkentamaan sitä, mikä on vanhempien mielestä tärkeää uuden lastensairaalan suunnittelussa ja toiminnassa.

Kysely on avoinna 23. helmikuuta saakka ja siihen voivat vastata niin pitkäaikaissairaiden lasten vanhemmat kuin satunnaisesti lastensairaalan palveluita käyttäneet perheet.

Kyselyyn pääset tästä linkistä:http://www.uls.fi/kysely