Live Aid ULS2017 – Lohtua musiikin voimalla

Uusi Lastensairaala 2017 -keräystä vauhditetaan vuosien 2014 ja 2015 aikana Suomessa ennennäkemättömällä Live Aid ULS2017 -musiikkiprojektilla. Projekti muodostuu ”Lohtu” -musiikkikappaleesta sekä sen ympärille laajemmin muodostuvasta Live Aid ULS2017 -kokonaisuudesta, jonka tuoma tuki uuden lastensairaalan varainhankintaan tulee olemaan merkittävä.

”Lohtu” -kappaleen on säveltänyt muusikko Tuomas Holopainen ja sanoittanut sekä sovittanut Simo Jurek Reunamäki yhdessä Holopaisen kanssa. Lohtu on kaunis, herkkä ja samalla tarttuva kappale. Kappaleella esiintyy Holopaisen lisäksi poikkeuksellisen laaja joukko Suomen suosituimpia artisteja ja taiteen ammattilaisia: Cheek, Chisu, Jari Sillanpää, Jenni Vartiainen, Jesse Kaikuranta, Johanna Kurkela, Jorma Uotinen, Juha Tapio, Lauri Tähkä, Lauri Ylönen, Lilli Paasikivi, Matti Salminen, Pekka Kuusisto, Peter Franzén, Riki Sorsa, Samu Haber, Samuli Edelmann ja Vesa-Matti Loiri. Kappaleen musiikkivideon ohjaa Dome Karukoski ja musiikkituottajana toimii Jurek Reunamäki.

Kappale äänitetään kevättalvella 2014 ja se julkistetaan yleisölle toukokuun 2014 alussa. Tuomas Holopainen haki kappaleeseen inspiraation lapsuudenmaisemistaan: "Olen kiitollinen, että minua pyydettiin kirjoittamaan kappale tätä tärkeää asiaa varten. Elämän ihme on etuoikeuksista suurin, ja sen vaaliminen meidän kaikkien yhteinen vastuu. Halusin vangita Lohtuun jotain universaalia, johon jokainen kuulija iästä riippumatta pystyisi samaistumaan, unohtamatta silti henkilökohtaista tarinaa. Tämä mielessäni menin muistivihkon kera oman lapsuudenkotini maisemiin, metsään, lammen rantaan ja kylätielle muistelemaan lapsuusaikojani. Reissusta tarttui mukaan aimo annos nostalgiaa, Lohtu-kappaleen raakile sekä yhä vahvistunut ajatus siitä, että vaikka maailma on suurelta osin menossa parempaan suuntaan, se ei ole vielä valmis. Se tarvitsee ennen kaikkea nöyryyttä, rakkautta, humanismia ja lohdunkantajia." Holopainen kertoo olevansa otettu suomalaisartistien kiinnostuksesta projektia kohtaan ja merkittävästä panoksesta tärkeän hankkeen hyväksi.

Kappaleen musiikkivideon tekoprosessi on myös erityinen: ohjaaja Dome Karukoski kerää sitä varten parhaillaan suomalaisten itse kuvaamia videopätkiä – jokaisella on mahdollisuus osallistua musiikkivideon materiaalien tuotantoon. ”Parhaimmillaan sairaalan valmistuttua miljoona ihmistä on voinut olla auttamassa sen rakentamista. Siksi haluamme tehdä myös musiikkivideosta yhteisen, elämää syleilevän kokemuksen. Olemme keränneet videoita jo kaksi viikkoa ja suomalaisten into olla mukana on hellyttävää", Karukoski valottaa.

Live Aid ULS2017 huipentuu merkittävään konserttiin vuonna 2015

Lohtu-kappale aloittaa suuren musiikillisenkokonaisuuden, joka huipentuu Suomessa ennenäkemättömään, sataprosenttisesti talkoovoimin järjestettävään Live Aid ULS2017 -konserttiin kesäkuussa 2015. Live-yleisön lisäksi konsertista pääsevät nauttimaan miljoonat katsojat myös television välityksellä, kun MTV välittää konsertin suorana lähetyksenä.

”Vuonna 1985 näkemäni Bob Geldofin järjestämä Live Aid -konsertti liikutti minua suuresti ja jäi vahvasti mieleeni: se valtava halu auttaa. Lastensairaala-hankkeen alusta lähtien minulla on ollut unelma siitä, että vastaavanlainen upea yhteishengen tunne saataisiin Suomeen. Artistien yhteen tuleminen Live Aid ULS2017 -projektissa on osa sitä, ja sillä tehdään suomalaista musiikkihistoriaa”, kertoo Uusi Lastensairaala 2017 Tukiyhdistyksen ja -säätiön puheenjohtaja Anne Berner.

"Tämä on ensimmäinen näin mittava hanke, joka pyritään toteuttamaan täysin talkoovoimin – kaikki tuotot lastensairaalalle",lisää Live Aid ULS2017 -musiikkiprojektin projektinjohtaja Thomas Noreila.

Hankkeen mahdollistajina kymmenet yhteistyötahot ja sadat vapaaehtoiset

– keräystavoite 3 miljoonaa euroa

"Eri tahot ovat olleet kokonaisuuden käynnistämisessä sekä toteutuksen suunnittelussa antaumuksella mukana. Olemme Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistyksessä erittäin liikuttuneita siitä, millä ilolla ja innolla kaikki artisteista talkoolaisiin ovat lähteneet Live Aid ULS2017 -kokonaisuuden ja Lohtu-kappaleen toteuttamiseen mukaan. Lastensairaalahanke on edennyt hienosti ja meillä on vahva usko tulevaisuuteen. Live Aid ULS2017 tulee olemaan merkittävässä roolissa koko Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen keräystavoitteen toteutumisen näkökulmasta",Berner kertoo.

Kaikki Lohtu-kappaleen sekä Live Aid ULS2017 -kokonaisuuden tuotot ohjataan Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle. Live Aid ULS2017 -projektin kokonaisuudella tavoitellaan 3 miljoonan euron keräystuloja.

Hankkeen yhteistyökumppanit sekä Live Aid ULS2017 -konsertin yksityiskohdat julkistetaan Lohtu-kappaleen ja -musiikkivideon julkistuksen yhteydessä toukokuussa 2014.

Dome Karukosken videokeräykseen voi osallistua Radio Novan sivuilla: http://www.radionova.fi/filmidomelle/

Live Aid ULS2017 -hanketta voi seurata MTV:n sivuilla: www.mtv.fi/liveaid

Lisätietoja: