Suomen Yrittäjät haastaa yrittäjät mukaan Lastensairaala-hankkeeseen

Suomen Yrittäjät haastaa kaikki yrittäjät tukemaan uuden lastensairaalan rakentamista.

Helsingin Meilahteen on päätetty rakentaa uusi lastensairaala, joka korvaa nykyisten Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat. Siellä hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia kaikkialta Suomesta. Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistyksen tavoite on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä, jotta sairaala valmistuisi vuoteen 2017 mennessä. Ilman yksityistä rahoitusta sairaalan rakentaminen siirtyisi pitkälle tulevaisuuteen. Tähän mennessä rahaa on lahjoitettu runsaat 21 miljoonaa euroa.

-       Yrittäjät ovat luonteeltaan vastuunkantajia. Lastensairaalan tukeminen on valtakunnallinen projekti, joka sopii erityisen hyvin meille vastuunkantajille, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Simolinna sanoo.

Sairaalahoito pelasti invalidisoitumiselta

Simolinna oli itse lapsena pitkään sairaalassa.

-       Sairastuin 9-vuotiaana harvinaiseen Perthesin tautiin, joka on lonkkanivelen kasvuhäiriö. Tauti onnistuttiin diagnosoimaan monien tutkimusten jälkeen vasta Lastenklinikalla. Olin harrastanut mäkihyppyä ja luistelua, mutta niistä jouduin luopumaan, Simolinna kertoo kokemuksistaan.

Hän oli Lastenklinikan hoidettavana yli kolme vuotta.

-       En unohda koskaan sitä tunnetta, kun kolmen ja puolen vuoden jälkeen pääsin jälleen vapaasti kävelemään! Ilman Lastenklinikkaa olisin todennäköisesti invalidisoitunut lapsena, joten Lastenklinikalla on aina paikka sydämessäni.

Simolinnan mukaan maailman paras lastensairaala, joka palvelee kaikkia maamme lapsia asuinkunnasta riippumatta, on niin arvokas asia, että sen eteen kannattaa tehdä kaikki mahdollinen työ.

yrittajat.fi/uusilastensairaala

Lisätietoja:

puheenjohtaja Mikko Simolinna, Suomen Yrittäjät, p. 050 572 0449, mikko.simolinna@yrittajat.fi

markkinointipäällikkö Johanna Haanpää, Suomen Yrittäjät, p. 040 501 5308, johanna.haanpaa@yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, yli 116 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö. Jäsenyrityksistä puolet on yksinyrittäjiä ja puolet työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yli puoli miljoonaa henkilöä. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 400 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 54 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.