Vaisala mukaan uuden lastensairaalan kunnialahjoittajaksi

Vaisala lahjoittaa vuonna 2017 valmistuvaan uuteen lastensairaalaan kosteuden, lämpötilan ja hiilidioksidin mittalaitteita. Laitteiden kokonaisarvo on noin 225 000 euroa ja ne integroidaan osaksi sairaalan rakennusautomaatioratkaisua.

"Tämä hanke on erittäin tärkeä meidän suomalaisten hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta. Me vaisalaiset olemme iloisia ja ylpeitä, että olemme mukana rakentamassa maailman parasta lastensairaalaa. Varsinkin sairaalassa hyvä sisäilman laatu on perusedellytys niin potilaitten hyvinvoinnin kuin henkilökunnan työskentelyolosuhteiden kannalta", sanoo toimitusjohtaja Kjell Forsén.

Vaisalan mittalaitteiden keräämien tietojen avulla  ohjataan tarpeen mukaista ilmastointia rakennuksen kaikissa osissa. Laitteet keräävät tietoa lämpötilasta, hiilidioksidin määrästä ja suhteellisesta kosteudesta. Tietojen avulla pystytään säätämään ilmanvaihdon voimakkuutta vastaamaan todellista tarvetta, mikä vaihtelee tilassa oleskelevien ihmisten lukumäärän mukaan. Näin varmistetaan hyvä sisäilman laatu sekä parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta.

"Uutta lastensairaalaa suunnitellaan ja rakennetaan kymmenen tarkoin valitun ja mitattavan näkökulman ohjaamana. Lääketieteellisten prosessien ohella keskiössä on lapsen ja perheen kokemus sairaalasta. Näiden lisäksi keskeisiä kriteerejä ovat mm. sairaala työympäristönä sekä sairaalan toimintavarmuus, turvallisuus ja energiatehokkuus. Vaisalan lahjoituksen myötä saamme uuteen lastensairaalaan maailman huippulaatua olevaa teknologiaa, joka osaltaan auttaa meitä rakentamaan tavoitteemme mukaista maailman parasta lastensairaalaa", kiittää Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistyksen ja säätiön puheenjohtaja Anne Berner.

Viestintäjohtaja Liisa Ahtiluoto, liisa.ahtiluoto@vaisala.com, p. 040-730 7695

Vaisala on maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuja tarjoava yritys. 78-vuotisen kokemuksensa avulla Vaisala mahdollistaa paremman elämänlaadun tarjoamalla kattavan valikoiman innovatiivisia havainto- ja mittaustuotteita ja palveluja meteorologian ja valittujen säästä riippuvaisten toimialojen sekä teollisuuden mittaustarpeisiin. Vaisalan pääkonttori sijaitsee Suomessa, ja yhtiön palveluksessa on noin 1500 ammattilaista ympäri maailmaa. A-sarjan osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki arvopaperipörssissä. www.vaisala.fi