Megakonsertti Olympiastadionilla Live Aid ULS2017

Megakonsertti Olympiastadionilla 6.6.2015: Live Aid ULS2017

Konsertissa esiintyvät tänään julkistettavalla Lohtu-kappaleella ja musiikkivideolla esiintyvät artistit

Tuomas Holopaisen Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle säveltämä Lohtu-kappale julkistetaan tänään, perjantaina 9.5.2014. Samalla julkistetaan kappaleen musiikkivideo, jonka on ohjannut Dome Karukoski. Lohtu-kappaleella ja -videolla esiintyy laaja joukko Suomen suosituimpia artisteja ja taiteen ammattilaisia. Kappaleella esiintyvät artistit esiintyvät myös Live Aid Uusi Lastensairaala 2017 -megakonsertissa Olympiastadionilla 6.6.2015. Liput konserttiin tulevat myyntiin Lippupalvelussa 14.5., kello 9.00.

6.6.2015 Helsingin Olympiastadionilla järjestetään viiden tunnin mittainen, Suomessa ennennäkemätön, sataprosenttisesti talkoovoimin järjestettävä Live Aid ULS2017 megakonsertti. Konsertissa esiintyvät Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle sävelletyllä Lohtu -kappaleella esiintyvät artistit – poikkeuksellisen laaja joukko Suomen suosituimpia artisteja ja taiteen ammattilaisia: Tuomas Holopainen, Cheek, Chisu, Jari Sillanpää, Jenni Vartiainen, Jesse Kaikuranta, Johanna Kurkela, Jorma Uotinen, Juha Tapio, Lauri Tähkä, Lauri Ylönen, Lilli Paasikivi, Matti Salminen, Pekka Kuusisto, Peter Franzén, Riki Sorsa, Samu Haber ja Samuli Edelmann.

Artistit esittävät konsertissa sekä omaa musiikkiaan että tietysti Lohtu-kappaleen. Konsertissa artisteja säestää muun muassa Kansallisoopperan taiteilijoista koostuva yli satahenkinen orkesteri sekä kuoro, kapellimestarinaan Radion Sinfoniaorkesterista tunnettu Hannu Lintu. Lisäksi konsertissa esiintyvät Kansallisbaletin taiteilijat. Liput konserttiin tulevat myyntiin Lippupalvelussa 14.5.2014, kello 9.00.

Uusi Lastensairaala 2017 Tukiyhdistyksen ja -säätiön puheenjohtaja Anne Berner on kertonut, että häntä liikutti suuresti vuonna 1985 Bob Geldofin järjestämä Live Aid -konsertti, jonka hän pääsi kokemaan paikan päällä."Konsertti jäi vahvasti mieleeni: se valtava halu auttaa. Lastensairaala-hankkeen alusta lähtien minulla on ollut unelma siitä, että vastaavanlainen upea yhteishengen tunne saataisiin Suomeen. Tästä syntyi idea Live Aid ULS2017 -kokonaisuudelle. Artistien yhteen tuleminen tässä projektissa on osa sitä, ja sillä tehdään suomalaista musiikkihistoriaa.

"Konsertissa tullaan kuulemaan ja näkemään ainutlaatuista sisältöä ja uniikkeja komboja artistien, taiteilijoiden ja musiikin näkökulmasta. Kokonaisuuden ovat mahdollistaneet uskomattoman upea yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Kaikki konsertin lipputulot ohjataan Uusi Lastensairaala 2017-hankkeelle. Konsertissa mukana olemalla osallistuja pääsee tukemaan lastensairaalahanketta ainutlaatuisen kokemuksen kautta – ja tietysti kuulemaan samalla suosikkiartistiaan", kertoo Live Aid ULS2017 projektinjohtaja Thomas Noreila.

ULS2017 -hankkeelle sävelletty Lohtu-kappale ja musiikkivideo julkistetaan tänään

Tänään julkistettavan Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle omistetun Lohtu-kappaleen on säveltänyt muusikko Tuomas Holopainen ja sanoittanut sekä sovittanut Simo Jurek Reunamäki yhdessä Holopaisen kanssa. Lohtu on kaunis, herkkä ja samalla tarttuva kappale. Mieleenpainuvan siitä tekee kuulijalle erityisesti artistien valtava kirjo, joiden joukosta moni suomalainen löytää myös suosikkiartistinsa. Kappaleen musiikkivideon on ohjannut Dome Karukoski, tuottanut Marika Tulivuori ja sen musiikkituottajana on toiminut Jurek Reunamäki.

Myös kaikki Lohtu-kappaleen tuotot ja tekijänoikeustulot ohjataan lyhentämättöminä Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle. Kappaleen ja konsertin muodostamalla Live Aid ULS2017 -projektin kokonaisuudella tavoitellaan 3 miljoonan euron keräystuloja.

Lohtu kuunneltavissa Spotifyssa: http://spoti.fi/Lohtu

Lohtu-musiikkivideo katsottavissa YouTubessa: http://youtu.be/1wXjcuCikUA

Kuvat ja logot: https://www.dropbox.com/sh/xwitsbad91ycriu/AABaaNM_jaLGV_r2WYw_PXlpa

Live Aid ULS2017 -hanketta voi seurata MTV:n sivuilla: www.mtv.fi/liveaid