Uusi Lastensairaala -hanke toivottaa kaikille talkoolaisille hyvää alkanutta uutta vuotta. Lämmin kiitos tuestanne ja teoistanne hankkeen hyväksi.

Vuosi 2014 oli merkittävä vapaaehtois- ja yhteistyön vuosi. Kansalaiset, yritykset, kunnat ja valtio ovat toimineet yhdessä maailman parhaan lastensairaalan rakentamiseksi.

Uuden Lastensairaalan hyväksi järjestettiin satoja tapahtumia ja tempauksia ympäri Suomen. Niin yksittäiset henkilöt kuin yritykset, työ- ja harrasteporukat, Lions-klubit, Rotaryt, koululaiset ja opiskelijat ovat ottaneet haasteen vastaan ja vieneet sitä eteenpäin.  Kymmenet tuhannet ihmiset lahjoittivat keräykseen ja vuosi 2014 sulkeutuikin uskomattoman 33 miljoonan euron tuloksen myötä!

Uuden lastensairaalan rakentaminen aloitettiin elokuussa. Sitä voi seurata rakentajan nettisivuilta, joilta löytyy ajankohtaista tietoa rakennustyön etenemisestä.

Vuosi 2015 on rakentamisen vuosi. Töitä uuden lastensairaalan hyväksi tehdään sitoutuneena ja tarmolla monella taholla. Lapsen kokemus sairaalasta antaa ensiluokkaisen hoidon ohella tärkeimmän kriteerin tavoitteelle rakentaa Suomeen maailman paras lastensairaala lapsipotilaille, heidän perheilleen ja auttajilleen.

Tavoitteen keskiössä on pieni ihminen. Laatumäärite arvolle paras on laaja kattaen huippu lääketieteen lisäksi muun muassa ympäristökriteerit, energiatehokkuuden, sairaala työympäristönä, mutta erityisesti siinä otetaan huomioon lapsen ja hänen omaistensa kokemus sairaalaympäristöstä. Tavoite parhaan mahdollisen hoito- ja toipumisympäristön, odotus- ja viihtymisympäristön, oppimis– ja leikkimisympäristön sekä työskentely-ympäristön suhteen on vaativa ja monimuotoinen kokonaisuus.

Olemme vakuuttuneita, että tässä kokonaisuudessa myös taiteella sen eri muotoineen on tärkeä rooli. Taide voi tuoda ikkunan parantumisen maailmaan, luoda tilan suremiselle, antaa virikkeitä pitkään odotukseen, tuoda oivaltavan ajatuksen ja odottamattoman ilon hetkeen.

Taide antaa perustan yhteisöllisyydelle, rakentaa sillan eri toimijoiden välille. Vuonna 2015 toivomme voivamme edetä suunnittelussa miten taide tuodaan osaksi lapsenkokemusta erinomaisesta hoitoympäristöstä. Tuki hankkeelle mahdollistaa tämän.

Kesäkuun kuudentena päivänä kokoonnumme uuden lastensairaalan ja taiteen ääreen. Suuri kiitoskonsertti Olympia Stadionilla sekä tukee merkittävästi koko tuotollaan hanketta että juhlistaa suomalaista talkoohenkeä. Ennennäkemätön viiden tunnin konsertti tuo yhteen niin maamme huippu taiteilijat ja artistit kuin uskomattoman talkooväen – jokaisen hankkeeseen jollain tavoin osallistuneen.

Jatketaan yhdessä matkaa kohti uutta, maailman parasta lastensairaala!

Onnellista matkaa uuteen vuoteen, ollaan yhteydessä ja tavataan!

Anne Berner

Uusi Lastensairaala tukiyhdistys ja säätiö