Tarkennus Uuden Lastensairaalan rahoitukseen liittyvään keskusteluun

Uusi Lastensairaala -hankkeen laajuus ja rakennuskustannukset ovat alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 45 000 neliötä ja 160 miljoonaa euroa.

Uusi Lastensairaala 2017 –hankkeen tukiyhdistyksen kansalaiskeräyksen tavoite oli 30 miljoonaa euroa. Se saavutettiin elokuussa 2014. Tavoitetta ei ole korotettu, mutta koska keräyslupa on voimassa, keräys on ollut avoinna ja lahjoituksia tulee edelleen joka päivä. Kansalaiskeräys on tuottanut tähän mennessä noin 34,5 miljoonaa euroa. Keräysluvan mukaisesti lahjoitetut varat luovutetaan rakennushankkeelle, sen edetessä, neljännesvuosittain.

Lainarahoituksesta on sovittu Osuuspankin, Nordean ja Handelsbankenin kanssa. Lainarahoituksen kokonaismäärä on 50 miljoonaa euroa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin osuus rahoituksesta on 40 milj. euroa ja valtion 40 milj. euroa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS päättää kokouksessaan 11.5.2015 omalta osaltaan Uusi Lastensairaala -hankesuunnitelmasta ja hankintarajataulukosta. Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen hankesuunnitelmasta käy ilmi tulevan sairaalan laajuus 45 000 m2, jonka kustannusarvio 160 miljoonaa euroa pitää edelleen paikkansa.  HUSin hallituksen esityksessä oleva 175 miljoonan euron kustannusarvio sisältää uuden lastensairaalan alle rakennettavan pysäköintilaitoksen (5 milj. euroa), vanhan logistiikkakeskuksen purusta aiheutuvia kustannuksia 5 milj. euroa sekä investoinnin indeksitarkistuksia 5 milj. euroa.

Anne Berner

hallituksen puheenjohtaja